Productieproces voor kurk en ambachtelijke artikelen

- Jul 12, 2018-

Wat is kurkmateriaal?

Cork material.jpg


Kurk bestaat uit dode cellen die zich ophopen op het buitenoppervlak van de kurkeik. Door zijn honingraatachtige structuur bestaat kurk grotendeels uit lege ruimte; de dichtheid (gewicht per volume-eenheid) is 1/4 van die van water. In tegenstelling tot een honingraat bestaat kurk echter uit onregelmatig gevormde en uit elkaar geplaatste cellen met gemiddeld 14 zijden. Met 625 miljoen van deze lege cellen per kubieke inch (40 miljoen per kubieke centimeter), is kurk net zo veel lagen microscopische Bubble Wrap, waardoor het een effectief dempingsmateriaal is. De lage dichtheid maakt kurk nuttig in producten zoals reddingsboeien en boeien. De grote hoeveelheid lege luchtruimte maakt kurk een effectief isolatiemateriaal voor zowel temperatuur als geluid. Bovendien is het brandvertragend; vlammen zullen alleen het oppervlak verkolen en er worden geen giftige dampen gegenereerd. Door het oppervlak van kurk te snijden, worden veel van de microscopische cellen in kleine zuignappen omgezet, waardoor een effectief antislipoppervlak ontstaat. Naast dat het flexibel is, is kurk uitermate veerkrachtig. Na te zijn vergruizeld onder een druk van 14.000 lbs / in 2 (96.000 kPa), zal kurk binnen 24 uur 90% van de oorspronkelijke grootte terugwinnen. Kurk absorbeert geen stof of vocht en is bestand tegen zowel rotten als insecten. Zeer slijtvast, wordt het gebruikt voor het polijsten van diamanten.


Onder de vele producten gemaakt van kurk bevinden zich vloermaterialen (bijv. Linoleum), schoenzolen, dakplaten, pakkingen, veiligheidshelmvoeringen, flessenstoppers, dartborden, bulletinboards en kernen voor golfballen en honkballen. Talloze kunstmatige materialen zijn ontwikkeld om kurk te vervangen in specifieke toepassingen (bijv. Een synthetische erwt in een scheidsrechtersfluitje, schuim inlegzolen voor schoenen, of levensmiddelendozen van piepschuim). Er is echter geen algemeen vervangingsmiddel voor kurk ontwikkeld dat in uiteenlopende toepassingen kan worden gebruikt.


Productieproces van kurk


Cork material 2.jpg

1. Met behulp van een speciaal ontworpen bijl, snijdt de oogstmachine door de kurklaag op de stam van de boom en zorgt ervoor dat hij niet diep genoeg snijdt om het levende gedeelte van de stam te beschadigen. Horizontale sneden worden gemaakt aan de basis van de stam en net onder de laagste takken. Enkele verticale sneden scheiden de kurkring aan de omtrek in secties van een geschikte grootte. Met behulp van de wigvormige hendel van de bijl, haalt de oogstmachine elk paneel van kurk uit de boom. Op sommige grote bomen wordt ook kurk van de onderste takken gestript.


2. De kurkplanken worden buiten gestapeld en worden een tijd gelaten die varieert van enkele weken tot zes maanden. De frisse lucht, de zon en de regen stimuleren chemische veranderingen die de kwaliteit van de kurk verbeteren. Tegen het einde van het uithardingsproces zijn de planken afgeplat en verloren ze ongeveer 20% van hun oorspronkelijke vochtgehalte.


3. De planken worden vervolgens behandeld met warmte en water om vuil en wateroplosbare componenten zoals tannine te verwijderen en om de kurk zachter en flexibeler te maken. Bij dit proces gaat het meestal om het laten zakken van kurkplanken in grote koperen vaten gevuld met kokend water dat een fungicide bevat. Zware gewichten worden op de kurk geplaatst om het 30-75 minuten onder water te houden.


4. Wanneer de planken uit het vat worden verwijderd, wordt een schoffelig mes gebruikt om de buitenlaag van kurk van slechte kwaliteit af te schrapen, wat ongeveer 2% van het volume van de plank maar 20% van zijn gewicht is. De planken worden gestapeld in een donkere kelder en mogen nog een paar weken drogen en uitharden onder gecontroleerde vochtigheid.


5. De kurkplanken zijn in een uniforme, rechthoekige vorm bijgesneden en gesorteerd op kwaliteit. Het beste kwaliteitsmateriaal wordt gebruikt voor het maken van natuurlijke kurkproducten zoals wijnflesstoppers. Materiaal van mindere kwaliteit wordt gemalen en gebruikt voor het maken van samenstelling of geagglomereerde kurk