Wat is een mok?

- May 02, 2018-

De beker is gecoat met een speciale keramische afbeeldingslaag (hoge temperatuurbestendigheid, UV-bestendigheid, sterke hechting aan het keramische oppervlak, hoge hardheid, weerstand tegen krateren).

Mokken zijn een soort van zelfgemaakte kopjes en worden over het algemeen gebruikt voor warme dranken zoals melk, koffie en thee. Sommige landen in het Westen hebben ook de gewoonte om soep te drinken tijdens een pauze op het werk. Het bekerlichaam is in het algemeen een standaard cilindrische of cilindrische vorm met een handgreep aan één zijde van het bekerlichaam. De vorm van het handvat van de mok is meestal een halve ring, meestal gemaakt van porselein, geglazuurd porselein, glas, roestvrij staal of plastic. Er zijn ook een paar mokken gemaakt van natuursteen, die over het algemeen duur zijn.

Het grootste verschil tussen mokken en Chinese theekopjes is dat, naast hun grote formaat, de kopjes ook dikker zijn om de temperatuur van warme dranken te handhaven. Voor het gebruiksgemak zijn de meeste porseleinen mokken ontworpen voor direct gebruik in magnetrons en in vaatwassers, maar er zijn een paar speciale gevallen die moeten worden gebruikt en onderhouden in overeenstemming met de instructies van de fabrikant.